vrijdag 28 oktober 2011

Wouter Haan maakt debuut op het EK-baanwielrennen

Het is begin oktober als wielertalent Wouter Haan uit Bedum het volgende bericht krijgt van bondscoach Robert Slippens: ‘Van 21 oktober tot en met 23 oktober 2011 is het EK baanwielrennen in Apeldoorn, en jij zit in de selectie!’ Een primeur voor het 20-jarig talent uit Bedum die zijn debuut maakt op het EK bij senioren.

Van 21 oktober tot en met 23 oktober vond het EK baanwielrennen plaats in het Omnisport in Apeldoorn. Voor Nederland in de selectie Wouter Haan uit Bedum. Haan is geselecteerd door bondscoach Slippens voor de Puntenkoers. Voor de ploegenachtervolging en de koppelkoers is Haan eerste reserve.
Haan is 3e jaars student van het Johan Cruyff College in Groningen aan de Hora Siccamasingel. De opleiding die hij hier volgt is sportmarketing en communicatie. Een opleiding die Haan makkelijk kan combineren met zijn wielersport.
Op vrijdag 21 oktober vond de plaatsing voor de finale van de puntenkoers plaats. Voor Nederland in de baan Wouter Haan uit Bedum. Haan plaatste zich vrij gemakkelijk voor de finale van diezelfde dag.
Uiteindelijk was het de Pool Rafal Ratajczyk de zich mocht kronen tot Europees Kampioen van de puntenkoers. De Nederlander Wouter Haan probeerde het wel een aantal keren maar kon zich niet mengen in de strijd om het eremetaal. Haan heeft zich zeker laten zien tijdens de finale van de puntenkoers en eindigt uiteindelijk op een verdiende 17e plek.