dinsdag 27 september 2011

'Noorderpoort wekt indruk van gemeente'




Vaker gymmen op school





Terwijl het Noorderpoort druk bezig is om sport goed op de kaart te krijgen binnen de school, is het nu ook de gemeente die haar mening laat horen. En wel in positieve zin!

Rehwinkel laat zich in Lewenborg informeren over sport en onderwijs
Wethouders Sport en Onderwijs gaan met tips aan de slag
De Vries: Geen enkele lijn in bewegingsonderwijs

Groningen Een fietsende burgermeester Peter Rehwinkel heeft gisteren op drie adressen mensen bezocht die reageerden op zijn oproep via Twitter hem voor de koffie en een goed gesprek uit te nodigen.

De drie uur durende tocht ging naar Lewenborg, de Oosterhamrikkade en de Flankeurspoort. Vooral het gesprek dat hij in Lewenborg voerde liet een diepe indruk achter op de burgervader. De naam van de gesprekspartner laar de burgermeester liever ongenoemd.

“De zorg van de gesprekspartner gaat vooral over het belang van de combinatie sport en onderwijs. Mijn gastheer werkt aan het Johan Cruyff College en hield een vurig pleidooi voor meer bewegen onder jongeren. Ook wil hij meer aandacht voor topsport.”

Het ziet er naar uit dat de bezorgde Stadjer op zijn wenken wordt bediend. De wethouders De Vries en Pastoor (sport en onderwijs) willen nog dit jaar een notitie presenteren om bewegingsonderwijs in Groningen een impuls te geven.

Zonder het woord chaos in de mond te nemen constateerde De Vries gisteren dat “er geen enkele lijn in het bewegingsonderwijs op stadse scholen zit. Iedereen doet maar wat. Terwijl het in de stad stikt van leraren lichamelijke opvoeding en sportgeschoolde onderwijzers.”

De Vries roerde wel een probleem aan waarmee het Nederlandse onderwijs al decennia worstelt. Gymnastiek was vroeger op scholen een vanzelfsprekendheid, maar door bezuinigingen van de overheid, landelijk en lokaal, is het vak in het verdomhoekje terecht gekomen.

Nu steeds meer kinderen kampen met zwaarlijvigheid en daardoor op latere leeftijd gezondheidsklachten krijgen is de roep om bewegen groot. “We kijken niet alleen in de scholen, maar willen ook dat bewegen rond de scholen en na schooltijd een grotere kans krijgt”, aldus de wethouder

vrijdag 16 september 2011

'Noorderpoort versterkt' klimt een week op de fiets voor Artsen zonder Grenzen

De Tour for Life!

In acht dagen tijd is er van Italië naar Nederland gefietst. De tocht van 1250 kilometer,ging dwars door de Alpen Vogezen en de Ardennen. Per dag werd er ongeveer 150 kilometer gefietst.

Voordat de tocht van start kon gaan hadden een 5-tal leden nog een test ondergaan bij ProCare. Zaken als longinhoud, wattage, hartslag en ga zo maar door zijn op een perfectemanier gecontroleerd.

Donderdag 25 augustus om acht uur ’s ochtends begint de dag voor de dappere
medewerkers van het Noorderpoort. Om alle bagage te kunnen vervoeren heeft
Century voor deze tocht een transporter ter beschikking gesteld.

De eerste echte fietsdag begon net over de grens van Frankrijk in Italië in het stadje Bardonnechia. Voor het eerst werden de tenues met de sponsoren erop gedragen.

Voordat de start kon plaatsvinden moest er eerst een foto gemaakt worden. Er werd een mooie klim gemaakt met een lekkere afdaling. Als toetje vandaag werd er een klimtijdrit afgelegd naar de top van de Alped’Huez. Met een graad of 30 heeft iedereen veilig de top gehaald! Afgedaald naar Bourg d’Oisans werd er een camping gevonden waar het Versterkteam snel op hun bedje neer ploften. Op naar de volgende dag met in het vooruitzicht de koninginnenrit!

Met heel veel pijn en moeite werd de Koninginnerit , met daarin col de Croix de Fer, col de Madeleine door iedereen veilig afgelegd en zo werden er de dag ernaar alweer 5 cols afgelegd.

Op 31 augustus 2011 wordt er een lange etappe van 190 kilometer afgelegd. Tijdens deze etappe hadden de renners te maken met 1900 hoogtemeters. De start was om 7.30 uur. Tot het eerste checkpoint dat na 75 kilometer was bleef het team aardig bij elkaar. Bij de herstart viel de groep alsnog uit elkaar. Om 16.30 uur kwam de eerste Noorderpoort-rennner aan bij de finish, om 5 uur was elke deelnemer van het team gearriveerd.

Vandaag werd de kortste etappe gereden: 135 kilometer. De Col de Hundsruck werd beklommen. Vergleken met de andere Cols van dit evenement was dit een makkie, er werden 1325 hoogtemeters afgelegd. De laatste echte berg, col de Grand Ballon, was echter een kuitenbijter van jewelste. Na 8 uur op de fiets gezeten te hebben is de finish weer bereikt, en ja dan valt een biertje natuurlijk nooit verkeerd. Daarna een lekkere nachtrust want morgen wacht er weer een tussen etappe van zo’n 170 kilometer.

Tijd voor een hersteletappe. Een vlakke etappe, althans daar leek het in het begin op. In het begin zat er gelijk en klein klimmetje. Toch werd deze etappe zo zwaar dat het team uiteen viel. Uiteindelijk toch iedereen veilig over de finish en lekker in bed, want morgen de langste etappe van de week!

Een van de zwaarste etappes afgelegd. Een etappe van 240 kilometer van Frankrijk naar België. Na 75 kilometer werd het eerste checkpoint bereikt, maar zoals wel vaker in deze tour was dit het punt waar de groep uiteen viel. Ook vandaag was dat weer het geval. Toch kwam iedereen deze zware etappe zonder al te veel problemen door. Dat moet ook want morgen is de laatste etappe richting de Cauberg!

Etappe 8: Een route van maar 125 kilometer. Na 10 kilometer is het verschil al in het team meer dan 5 kilometer. Toch werd met elkaar de Cauberg gehaald. Een feestelijk onthaal op de berg in Limburg; de ontlading een lach en een traan was compleet.

Al met al een hele mooie belevenis voor de medewerkers van het Noorderpoort.
Het Noorderpoort-versterkteam heeft met elkaar ruim €16.127,04 opgehaald.
Hulde aan: John van Apeldoorn, Ludy Bultena, Koos Weerts, Hans Robben, Gert Bulstra, Bart Nijland, Wim van der Laan, John Wind en Ronald Roossien. Niet te vergeten de steun en begeleiding van Thijs Hofstede, Gerrie Diks, Betsie Assen en Guus van Bommel die elke dag alles regelden voor het team!

donderdag 15 september 2011

Kalender MBO NK's

Ook dit studiejaar vinden weer diverse NK's schoolsport plaats. Kijk hieronder wat het aanbod is. Wil je meer weten over een specifiek NK? Klik dan op de link onder aan dit artikel en je wordt vanzelf doorverwezen naar desbetreffend NK!











NK veldhockey donderdag 3 november 2011 Amersfoort
NK handbal (competitief en recreatief) vrijdag 9 december 2011 Arnhem
NK tafeltennis woensdag 8 februari 2012 Zwolle
NK basketball (heren) donderdag 15 maart 2012 Hilversum
NK schaatsen vrijdag 16 maart 2012 Groningen
NK zaalvoetbal (voorrondes) vrijdag 23 maart 2012, overige 4 data nog niet bekend Rotterdam,
Amsterdam, Heerenveen, Goes, Sittard
NK zaalvoetbal (finale) dinsdag 17 april 2012 Amsterdam
NK judo woensdag 18 april 2012 Delft
NK korfbal donderdag 19 april 2012 Nijmegen
NK volleybal donderdag 26 april 2012 Nijmegen
NK floorball vrijdag 27 april 2012 Groningen
NK veldvoetbal (vrouwen) donderdag 10 mei 2012 Zwolle
NK voetvolley (NIEUW) donderdag 10 mei 2012 Haarlem
NK skaten dinsdag 15 mei 2012 Rotterdam
NK veldvoetbal (heren) donderdag 24 mei 2012 Huizen
NK golf eind mei/begin juni 2012 Zwolle
NK tennis vrijdag 15 juni 2012 Enschede

Voor meer informatie kijk op: http://www.platformbewegenensport.nl/?page=113