dinsdag 27 september 2011

'Noorderpoort wekt indruk van gemeente'




Vaker gymmen op school





Terwijl het Noorderpoort druk bezig is om sport goed op de kaart te krijgen binnen de school, is het nu ook de gemeente die haar mening laat horen. En wel in positieve zin!

Rehwinkel laat zich in Lewenborg informeren over sport en onderwijs
Wethouders Sport en Onderwijs gaan met tips aan de slag
De Vries: Geen enkele lijn in bewegingsonderwijs

Groningen Een fietsende burgermeester Peter Rehwinkel heeft gisteren op drie adressen mensen bezocht die reageerden op zijn oproep via Twitter hem voor de koffie en een goed gesprek uit te nodigen.

De drie uur durende tocht ging naar Lewenborg, de Oosterhamrikkade en de Flankeurspoort. Vooral het gesprek dat hij in Lewenborg voerde liet een diepe indruk achter op de burgervader. De naam van de gesprekspartner laar de burgermeester liever ongenoemd.

“De zorg van de gesprekspartner gaat vooral over het belang van de combinatie sport en onderwijs. Mijn gastheer werkt aan het Johan Cruyff College en hield een vurig pleidooi voor meer bewegen onder jongeren. Ook wil hij meer aandacht voor topsport.”

Het ziet er naar uit dat de bezorgde Stadjer op zijn wenken wordt bediend. De wethouders De Vries en Pastoor (sport en onderwijs) willen nog dit jaar een notitie presenteren om bewegingsonderwijs in Groningen een impuls te geven.

Zonder het woord chaos in de mond te nemen constateerde De Vries gisteren dat “er geen enkele lijn in het bewegingsonderwijs op stadse scholen zit. Iedereen doet maar wat. Terwijl het in de stad stikt van leraren lichamelijke opvoeding en sportgeschoolde onderwijzers.”

De Vries roerde wel een probleem aan waarmee het Nederlandse onderwijs al decennia worstelt. Gymnastiek was vroeger op scholen een vanzelfsprekendheid, maar door bezuinigingen van de overheid, landelijk en lokaal, is het vak in het verdomhoekje terecht gekomen.

Nu steeds meer kinderen kampen met zwaarlijvigheid en daardoor op latere leeftijd gezondheidsklachten krijgen is de roep om bewegen groot. “We kijken niet alleen in de scholen, maar willen ook dat bewegen rond de scholen en na schooltijd een grotere kans krijgt”, aldus de wethouder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten