maandag 14 juni 2010

NoorderSport volleybal door collega’s


Vrijdag 11 juni j.l. hebben collega’s van 7 scholen een geslaagde volleybal middag beleefd.
Ger Procee Hoofd facilitair bedrijf en John Wind, directeur Educatie, organiseerden dit toernooi, waar ruim 40 collega’s aan mee deden. De Olympische gedachte ”meedoen is belangrijker dan winnen” werd gesymboliseerd door alle deelnemers in hetzelfde Noordersport T-shirt te laten spelen. Nadat alle teams met en tegen elkaar hadden gespeeld werd er nog nagepraat bij een voortreffelijk, door het onderwijs leerbedrijf van de Euroborg geserveerd, buffet.
Volgend jaar wordt de tweede editie gehouden.

donderdag 10 juni 2010

Noorderpoort zorgt voor groen bij vierdaagse te Assen.


Leerlingen Noorderpoort nemen in gevechtstenue deel

Ongeveer 150 leerlingen van het Noorderpoort in Groningen en Winschoten hebben onder de vlag van de Koninklijke Landmacht deelgenomen aan de Avondvierdaagse in Assen. De leerlingen volgen de instroomopleiding veiligheid en vakmanschap en worden klaargestoomd voor een toekomst bij de krijgsmacht.
Na twintig jaar was Defensie vorig jaar voor het eerst weer paraat tijdens de wandelvierdaagse in de garnizoensstad. Het ging toen om zestig leerlingen van het Noorderpoort. De ervaringen waren zo positief dat nu alle leerlingen die de Defensie-vooropleiding volgen op de Noorderpoortlocaties in Groningen en Winschoten, hebben deelgenomen. Er is gelopen in gevechtstenue. De instroomleiding is voor jongens en meisjes die belangstelling hebben voor een baan bij Defensie. Zij volgen op het Noorderpoort een reguliere opleiding (zoals grondoptreden, autotechniek, ict, logistiek, megatronica of servicemedewerker gebouwen), waarbij ruimte is om vast te proeven aan het legerleven en de daarbij horende discipline. Ze lopen geregeld stage op de kazerne en krijgen twee uur sport per dag. Ze leren wat het is om vroeg op te staan en schoenen te poetsen."
Defensie kiest steeds minder voor rechtstreekse instroom van militairen, maar kiest meer en meer voor deze voor-opleidingsvorm, waarbij de leerlingen een baangarantie van de Landmacht krijgen. Het voordeel is dat de jongeren ouder zijn als ze instromen, ze weten wat hen bij Defensie te wachten staat en kiezen bewuster. Ze volgen een vakopleiding en zijn verzekerd van een goede toekomst.

vrijdag 4 juni 2010

Golfevenement 27 mei Veendam

Op 27 mei kwamen ruim 40 collega's op de golfbaan de Compagnie in Veendam om mee te doen de 2e sport van Nederland. 19 bezitters van een golfvaardigheidsbewijs hebben een wedstrijdje gespeeld over 9 of 18 holes. Marcel Nieuweweg wist de eerste prijs te bemachtigen. Van de aankomende spelers voor golfwaren Marcel Leegte en Stijn Braspenning de grootste talenten. Na afloop hebben allen, volgens golfgebruik, nog genoten van een gezamenlijk buffet en de mooiste momenten nogmaals beleefden. Allen waren het er over eens dat volgend jaar weer een golfevenement zal worden georganiseerd door Noordersport!

donderdag 3 juni 2010

Kom in actie met de Bedrijven Sport Pas!

Wij zijn ons er allemaal van bewust dat bewegen goed voor ons is. Je voelt je fitter en het is heerlijk om na een drukke/stressvolle dag je zinnen te verzetten.

Het bestuur van het openbaar onderwijs van de gemeente Groningen wil het personeel van haar scholen de mogelijkheid bieden om voor een niet al te hoog bedrag een BedrijvenSportPas (BSP) aan te schaffen. Een van de voorwaarden is wel dat u in vaste dienst bent van het openbaar onderwijs.

Er zijn twee mogelijkheden.
Er is een basispas en een familiepas.
Wilt u bijvoorbeeld samen met uw familieleden sporten? Dan kunt u per inwonend familielid een zgn. BSP-Familie aanvragen. U moet dan zelf ook een sportpas aanvragen.
In de brochure kunt u de uitgebreide informatie lezen over de verschillende mogelijkheden, voorwaarden en de kosten van de sportpas.

De sportpas is één jaar geldig vanaf de datum van afgifte en kan na dat jaar verlengd worden. De kosten van de sportpas (of passen als u met uw inwonende familieleden gaat sporten) worden ingehouden van uw salaris. U dient echter ook een borg te betalen per sportpas, deze dient u te betalen op het moment dat u de sportpas ophaalt.

Wat moet u doen als u een sportpas wilt aanvragen?

- U vult het bijgevoegde aanvraagformulier volledig in
- U stuurt het formulier naar de contactpersoon