donderdag 10 juni 2010

Noorderpoort zorgt voor groen bij vierdaagse te Assen.


Leerlingen Noorderpoort nemen in gevechtstenue deel

Ongeveer 150 leerlingen van het Noorderpoort in Groningen en Winschoten hebben onder de vlag van de Koninklijke Landmacht deelgenomen aan de Avondvierdaagse in Assen. De leerlingen volgen de instroomopleiding veiligheid en vakmanschap en worden klaargestoomd voor een toekomst bij de krijgsmacht.
Na twintig jaar was Defensie vorig jaar voor het eerst weer paraat tijdens de wandelvierdaagse in de garnizoensstad. Het ging toen om zestig leerlingen van het Noorderpoort. De ervaringen waren zo positief dat nu alle leerlingen die de Defensie-vooropleiding volgen op de Noorderpoortlocaties in Groningen en Winschoten, hebben deelgenomen. Er is gelopen in gevechtstenue. De instroomleiding is voor jongens en meisjes die belangstelling hebben voor een baan bij Defensie. Zij volgen op het Noorderpoort een reguliere opleiding (zoals grondoptreden, autotechniek, ict, logistiek, megatronica of servicemedewerker gebouwen), waarbij ruimte is om vast te proeven aan het legerleven en de daarbij horende discipline. Ze lopen geregeld stage op de kazerne en krijgen twee uur sport per dag. Ze leren wat het is om vroeg op te staan en schoenen te poetsen."
Defensie kiest steeds minder voor rechtstreekse instroom van militairen, maar kiest meer en meer voor deze voor-opleidingsvorm, waarbij de leerlingen een baangarantie van de Landmacht krijgen. Het voordeel is dat de jongeren ouder zijn als ze instromen, ze weten wat hen bij Defensie te wachten staat en kiezen bewuster. Ze volgen een vakopleiding en zijn verzekerd van een goede toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten