donderdag 24 november 2011

'Talenten Johan Cruyff College genomineerd voor Gronings sportgala'

Op maandag 19 december 2011 vind het Groninger Noordlease Sportgala 2011 plaats in Martini Plaza. Een mooi moment voor twee studentes van het Johan Cruyff College. Derde jaars studente Suzanne Williams en eerste jaars studente Marije Oosterhuis zijn genomineerd voor die Sportgala. De twee topssporters zijn respectievelijk als sporttalent en sportploeg van het jaar genomineerd.

Sportploeg van het jaar
Groningen Atletiek (dames)

Dit jaar eiste het damescollectief van Groningen Atletiek de hoofdrol op, door in competitieverband vanuit de eerste divisie te promoveren naar het vaderlandse atletiekwalhalla, de eredivisie.


De Groningen Atletiek Dames moeten samen met de GasTerraFlames en met Rogier Blink en Nanne Sluis gaan uitvechten wie sportploeg van het jaar wordt in 2011.


Sporttalent van het jaar
Marije Oosterhuis (zwemmen, aangepast sporten)

Kent u ze nog, de Eemsrobben van weleer? Linda Moes, Marieke Mastenbroek en hun trainer Anton Koekkoek. Internationaal vermaard in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Inmiddels heeft de club uit Delfzijl weer een nieuwe troef in de aanbieding. Het is Marije Oosterhuis, nog slechts 16 lentes oud/jong maar toch in het bezit van een prijzenkast van hier tot ginder. Alleen dit jaar al drie keer goud, een keer zilver en een keer brons bij de nationale jeugdkampioenschappen aangepast zwemmen. En ondanks die 16 jaar doet Marije ook stevig mee bij de senioren, getuige haar bronzen kampioensplak op de 100 rugslag. Ze staat dan ook al genoteerd als potentiĆ«le deelneemster aan de nakende Paralympische Spelen.


Samen met Rianne Echten en Henk Jaap Moorlag maakt Marije uit of zij sporttalent van 2011 wordt


Stem allemaal op deze twee toppers via: http://www.huisvoordesportgroningen.nl/partnerschap/groninger-noordlease-sportgala-2011/polls

Geen opmerkingen:

Een reactie posten